AMSTERDAM RESIDENCE

AMSTERDAM RESIDENCE

AMSTERDAM RESIDENCE

studio-34-south—bredeweg-residence—29

Amsterdam Residence

Amsterdam Residence

Amsterdam Residence

Amsterdam Residence

RESIDENTIAL
300M2
WATERGRAAFSMEER, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
300M2
WATERGRAAFSMEER, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
300M2
WATERGRAAFSMEER, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
300M2
WATERGRAAFSMEER, THE NETHERLANDS

Giving vintage our own elevated spin for a Scandinavian design loving couple.

______

Giving vintage our own elevated spin for a Scandinavian design loving couple.

Giving vintage our own elevated spin for a Scandinavian design loving couple.

_____

Giving vintage our own elevated spin for a Scandinavian design loving couple.

When we were asked to renovate this impressive 1905 home in an elegant district of Amsterdam, there were 3 key motivations from the client: it needed to be spacious and connected for entertaining; it had to maintain its grand character yet still feel relaxed (as the Dutch are well known for their pragmatism); and since the clients are avid Danish design lovers, it needed to have a warm Scandinavian vintage feel.

When we were asked to renovate this impressive 1905 home in an elegant district of Amsterdam, there were 3 key motivations from the client: it needed to be spacious and connected for entertaining; it had to maintain its grand character yet still feel relaxed (as the Dutch are well known for their pragmatism); and since the clients are avid Danish design lovers, it needed to have a warm Scandinavian vintage feel.

 

 

When we were asked to renovate this impressive 1905 home in an elegant district of Amsterdam, there were 3 key motivations from the client: it needed to be spacious and connected for entertaining; it had to maintain its grand character yet still feel relaxed (as the Dutch are well known for their pragmatism); and since the clients are avid Danish design lovers, it needed to have a Scandinavian vintage feel.

When we were asked to renovate this impressive 1905 home in an elegant district of Amsterdam, there were 3 key motivations from the client: it needed to be spacious and connected for entertaining; it had to maintain its grand character yet still feel relaxed (as the Dutch are well known for their pragmatism); and since the clients are avid Danish design lovers, it needed to have a Scandinavian vintage feel.

When we were asked to renovate this impressive 1905 home in an elegant district of Amsterdam, there were 3 key motivations from the client: it needed to be spacious and connected for entertaining; it had to maintain its grand character yet still feel relaxed (as the Dutch are well known for their pragmatism); and since the clients are avid Danish design lovers, it needed to have a Scandinavian vintage feel.

studio-34-south—bredeweg-residence—04
studio-34-south—bredeweg-residence—06
studio-34-south—bredeweg-residence—09

True to Studio 34 South’s signature style, the house is filled with warm tones, sweeping curves and custom designed pieces, perhaps best expressed by the the three and a half metre bar in the kitchen sculpted from Paonazzo marble. Paired with walnut mitred edge cupboards and grey-washed ribbed wood fronts give a nostalgic vintage feel, and complemented by the 1970’s patinated brass Counterweight pendants hanging above by Florian Schulz. Burnt orange curtains pick up on the marble tones, creating vibrancy and warmth.

True to Studio 34 South’s signature style, the house is filled with warm tones, sweeping curves and custom designed pieces, perhaps best expressed by the the three and a half metre bar in the kitchen sculpted from Paonazzo marble. Paired with walnut mitred edge cupboards and grey-washed ribbed wood fronts give a nostalgic vintage feel, and complemented by the 1970’s patinated brass Counterweight pendants hanging above by Florian Schulz. Burnt orange curtains pick up on the marble tones, creating vibrancy and warmth.

True to Studio 34 South’s signature style, the house is filled with warm tones, sweeping curves and custom designed pieces, perhaps best expressed by the the three and a half metre bar in the kitchen sculpted from Paonazzo marble. Paired with walnut mitred edge cupboards and grey-washed ribbed wood fronts give a nostalgic vintage feel, and complemented by the 1970’s patinated brass Counterweight pendants hanging above by Florian Schulz. Burnt orange curtains pick up on the marble tones, creating vibrancy and warmth.

True to Studio 34 South’s signature style, the house is filled with warm tones, sweeping curves and custom designed pieces, perhaps best expressed by the the three and a half metre bar in the kitchen sculpted from Paonazzo marble. Paired with walnut mitred edge cupboards and grey-washed ribbed wood fronts give a nostalgic vintage feel, and complemented by the 1970’s patinated brass Counterweight pendants hanging above by Florian Schulz. Burnt orange curtains pick up on the marble tones, creating vibrancy and warmth.

studio-34-south—bredeweg-residence—01
studio-34-south—bredeweg-residence—14

The custom dining table inlaid with smokey blue gloss paint is paired with olive green Gubi chairs and an opulent 1960’s Paolo Venini Murano glass chandelier. The dining area is flooded with light and inviting charm, and tones of desaturated blue and olive green tie the three living spaces together.

The custom dining table inlaid with smokey blue gloss paint is paired with olive green Gubi chairs and an opulent 1960’s Paolo Venini Murano glass chandelier. The dining area is flooded with light and inviting charm, and tones of desaturated blue and olive green tie the three living spaces together.

The custom dining table inlaid with smokey blue gloss paint is paired with olive green Gubi chairs and an opulent 1960’s Paolo Venini Murano glass chandelier. The dining area is flooded with light and inviting charm, and tones of desaturated blue and olive green tie the three living spaces together.

The custom dining table inlaid with smokey blue gloss paint is paired with olive green Gubi chairs and an opulent 1960’s Paolo Venini Murano glass chandelier. The dining area is flooded with light and inviting charm, and tones of desaturated blue and olive green tie the three living spaces together.

studio-34-south—bredeweg-residence—16
studio-34-south—bredeweg-residence—15
studio-34-south—bredeweg-residence—17
studio-34-south—bredeweg-residence—20

The window lined lounge room continues the white paint palette of the former rooms, and tones of desaturated blue and olive green tie the three spaces together. Furniture is primarily a combination of new pieces sourced in Scandinavia, or vintage. A set of two travertine 1970s cocktail tables and the restored blue leather Peter Hvidt & Orla Molgaard-Nielsen Boomerang Chairs from 1959 complement the Gubi mirror and coffee table. Contemporary lighting pieces from US Apparatus Studio and Roll & Hill ensure the overall feeling is still fresh and recent.

The original panelling, ceiling frames, mouldings and doors provide subtle reminders of the building’s history and provenance as a ‘buitenplaats’ or a spacious summer residence for the wealthy Amsterdammers of the Golden Age.

The original panelling, ceiling frames, mouldings and doors provide subtle reminders of the building’s history and provenance as a ‘buitenplaats’ or a spacious summer residence for the wealthy Amsterdammers of the Golden Age.

The original panelling, ceiling frames, mouldings and doors provide subtle reminders of the building’s history and provenance as a ‘buitenplaats’ or a spacious summer residence for the wealthy Amsterdammers of the Golden Age.

The original panelling, ceiling frames, mouldings and doors provide subtle reminders of the building’s history and provenance as a ‘buitenplaats’ or a spacious summer residence for the wealthy Amsterdammers of the Golden Age.

studio-34-south—bredeweg-residence—22
studio-34-south—bredeweg-residence—28
studio-34-south—bredeweg-residence—29
studio-34-south—bredeweg-residence—27

The clients’ master bedroom is a private and dreamy space, masculine and moody. Inspired by a gentleman’s pin striped suit, the curved bedhead is custom built from ribbed wood and accompanied by a carpet that follows its curve. The bathtub mounted on a marble plinth creates a sensual mood that unabashedly promotes the spoils of self-care. This heady luxury appears again in the en suite’s twin vanity, constructed of dark walnut and marble and finished by brass taps and a simple arched mirror. The cool grey tiled double shower, fitted with London-sourced tap ware, also plays with the tension between opulence and lighthearted elegance.

The clients’ master bedroom is a private and dreamy space, masculine and moody. Inspired by a gentleman’s pin striped suit, the curved bedhead is custom built from ribbed wood and accompanied by a carpet that follows its curve. The bathtub mounted on a marble plinth creates a sensual mood that unabashedly promotes the spoils of self-care. This heady luxury appears again in the en suite’s twin vanity, constructed of dark walnut and marble and finished by brass taps and a simple arched mirror. The cool grey tiled double shower, fitted with London-sourced tap ware, also plays with the tension between opulence and lighthearted elegance.

The clients’ master bedroom is a private and dreamy space, masculine and moody. Inspired by a gentleman’s pin striped suit, the curved bedhead is custom built from ribbed wood and accompanied by a carpet that follows its curve. The bathtub mounted on a marble plinth creates a sensual mood that unabashedly promotes the spoils of self-care. This heady luxury appears again in the en suite’s twin vanity, constructed of dark walnut and marble and finished by brass taps and a simple arched mirror. The cool grey tiled double shower, fitted with London-sourced tap ware, also plays with the tension between opulence and lighthearted elegance.

The clients’ master bedroom is a private and dreamy space, masculine and moody. Inspired by a gentleman’s pin striped suit, the curved bedhead is custom built from ribbed wood and accompanied by a carpet that follows its curve. The bathtub mounted on a marble plinth creates a sensual mood that unabashedly promotes the spoils of self-care. This heady luxury appears again in the en suite’s twin vanity, constructed of dark walnut and marble and finished by brass taps and a simple arched mirror. The cool grey tiled double shower, fitted with London-sourced tap ware, also plays with the tension between opulence and lighthearted elegance.

studio-34-south—bredeweg-residence—30
studio-34-south—bredeweg-residence—25

Photography by Maarten WIllemstein.

Photography by Maarten WIllemstein.

More projects

- MisterDesign -Hospitality & New brand creation

- Pompen & Verlouw -Hospitality & New brand creation

- Cut Throat Kitchen -Hospitality & Retail

- In construction -Rozengracht Penthouse - Multi residential

 

 

 

hello@studio34south.com
+31 6 22 25 17 34

Lauriergracht 116 S3
1016RR Amsterdam
The Netherlands           

GENERAL TERMS & CONDITIONS

DNR 2011 RULES

PRIVACY STATEMENT

© 2019 Studio 34 South. All rights reserved.