HAARLEM RESIDENCE

HAARLEM RESIDENCE

HAARLEM RESIDENCE

HAARLEM RESIDENCE

dining room design studio34 south haarlem residence interior design vintage wood herringbone floor

Haarlem Residence

Haarlem Residence

Haarlem Residence

Haarlem Residence

RESIDENTIAL
150M2
HAARLEM, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
150M2
HAARLEM, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
150M2
HAARLEM, THE NETHERLANDS

RESIDENTIAL
150M2
HAARLEM, THE NETHERLANDS

A family playground: This creative producer’s home puts a free spirited spin on Dutch heritage.

______

A family playground: This creative producer’s home puts a free spirited spin on Dutch heritage.

A family playground: This creative producer’s home puts a free spirited spin on Dutch heritage.

_____

A family playground: This creative producer’s home puts a free spirited spin on Dutch heritage.

Having been left to decay by a recluse for more than 60 years, this 1905 heritage beauty was found frozen in time. It reeked of cigarette smoke and that exciting sense of being untouched by any modern tastes or interventions. Could it be true? In fact it may have been left too untouched; the water and climatic damage meant that every single element of the house had to be restored. It was a mammoth task that took almost 2 years. From the foundations to the leaded glass windows, to the ornate plaster mouldings; it was all removed, taken off site, restored, and reinstated. Only a superwoman producer client could pull off this level of renovation, continue producing global events, have her second child, and still be smiling at the design team.

This young entrepreneurial client needed their first family home to be a place that accommodates for children, but is also a playground for adults.  They had a taste for the 60’s and 70’s, so we aimed to reflect the free spirited lifestyle and energy of this era in both the aesthetics and the functionality of the entertaining area.

Having been left to decay by a recluse for more than 60 years, this 1905 heritage beauty was found frozen in time. It reeked of cigarette smoke and that exciting sense of being untouched by any modern tastes or interventions. Could it be true? In fact it may have been left too untouched; the water and climatic damage meant that every single element of the house had to be restored. It was a mammoth task that took almost 2 years. From the foundations to the leaded glass windows, to the ornate plaster mouldings; it was all removed, taken off site, restored, and reinstated. Only a superwoman producer client could pull off this level of renovation, continue producing global events, have her second child, and still be smiling at the design team.

This young entrepreneurial client needed their first family home to be a place that accommodates for children, but is also a playground for adults.  They had a taste for the 60’s and 70’s, so we  aimed to reflect the free spirited lifestyle and energy of this era in both the aesthetics and the functionality of the entertaining area.


Having been left to decay by a recluse for more than 60 years, this 1905 heritage beauty was found frozen in time. It reeked of cigarette smoke and that exciting sense of being untouched by any modern tastes or interventions. Could it be true? In fact it may have been left too untouched; the water and climatic damage meant that every single element of the house had to be restored. It was a mammoth task that took almost 2 years. From the foundations to the leaded glass windows, to the ornate plaster mouldings; it was all removed, taken off site, restored, and reinstated. Only a superwoman producer client could pull off this level of renovation, continue producing global events, have her second child, and still be smiling at the design team.

This young entrepreneurial client needed their first family home to be a place that accommodates for children, but is also a playground for adults.  They had a taste for the 60’s and 70’s, so Studio 34 South  aimed to reflect the free spirited lifestyle and energy of this era in both the aesthetics and the functionality of the entertaining area.

Having been left to decay by a recluse for more than 60 years, this 1905 heritage beauty was found frozen in time. It reeked of cigarette smoke and that exciting sense of being untouched by any modern tastes or interventions. Could it be true? In fact it may have been left too untouched; the water and climatic damage meant that every single element of the house had to be restored. It was a mammoth task that took almost 2 years. From the foundations to the leaded glass windows, to the ornate plaster mouldings; it was all removed, taken off site, restored, and reinstated. Only a superwoman producer client could pull off this level of renovation, continue producing global events, have her second child, and still be smiling at the design team.

This young entrepreneurial client needed their first family home to be a place that accommodates for children, but is also a playground for adults.  They had a taste for the 60’s and 70’s, so Studio 34 South  aimed to reflect the free spirited lifestyle and energy of this era in both the aesthetics and the functionality of the entertaining area.

Having been left to decay by a recluse for more than 60 years, this 1905 heritage beauty was found frozen in time. It reeked of cigarette smoke and that exciting sense of being untouched by any modern tastes or interventions. Could it be true? In fact it may have been left too untouched; the water and climatic damage meant that every single element of the house had to be restored. It was a mammoth task that took almost 2 years. From the foundations to the leaded glass windows, to the ornate plaster mouldings; it was all removed, taken off site, restored, and reinstated. Only a superwoman producer client could pull off this level of renovation, continue producing global events, have her second child, and still be smiling at the design team.

This young entrepreneurial client needed their first family home to be a place that accommodates for children, but is also a playground for adults.  They had a taste for the 60’s and 70’s, so we aimed to reflect the free spirited lifestyle and energy of this era in both the aesthetics and the functionality of the entertaining area.

lounge room design studio34 south haarlem residence interior design vintage wood herringbone floor gubi muuto morentz
kitchen design studio34 south haarlem residence interior design oak shelving styling marble kitchen wood herringbone flos light light white bright
chair design studio34 south haarlem residence interior design styling vintage atelier areti kinfolk

Two walls of the original structure were removed to create one open kitchen, bar dining and lounge space. However the soul of the house was respected. The leaded glass windows that were overgrown with ivy, were stripped and repaired to their original state, which allowed the space to be soaked with soft daylight once again. A neutral paint palette for the walls and ceilings kept the background easy going so the ornate details could be appreciated but subtle, and allowed the clients identity to create a new layer. The living area is characterised by key statement pieces that define the places to play; the bar, the dining and the lounge. A creamy honed marble with a deep grey vein adds drama to the kitchen and bar, but the custom designed 8 person dining table is the life of the party. It is an entertainers piece made of mosaic tile and gives off energetic bursts of colour in tones of mint and orange.

Two walls of the original structure were removed to create one open kitchen, bar dining and lounge space. However the soul of the house was respected. The leaded glass windows that were overgrown with ivy, were stripped and repaired to their original state, which allowed the space to be soaked with soft daylight once again. A neutral paint palette for the walls and ceilings kept the background easy going so the ornate details could be appreciated but subtle, and allowed the clients identity to create a new layer. The living area is characterised by key statement pieces that define the places to play; the bar, the dining and the lounge. A creamy honed marble with a deep grey vein adds drama to the kitchen and bar, but the custom designed 8 person dining table is the life of the party. It is an entertainers piece made of mosaic tile and gives off energetic bursts of colour in tones of mint and orange.

Two walls of the original structure were removed to create one open kitchen, bar dining and lounge space. However the soul of the house was respected. The leaded glass windows that were overgrown with ivy, were stripped and repaired to their original state, which allowed the space to be soaked with soft daylight once again. A neutral paint palette for the walls and ceilings kept the background easy going so the ornate details could be appreciated but subtle, and allowed the clients identity to create a new layer. The living area is characterised by key statement pieces that define the places to play; the bar, the dining and the lounge. A creamy honed marble with a deep grey vein adds drama to the kitchen and bar, but the custom designed 8 person dining table is the life of the party. It is an entertainers piece made of mosaic tile and gives off energetic bursts of colour in tones of mint and orange.

Two walls of the original structure were removed to create one open kitchen, bar dining and lounge space. However the soul of the house was respected. The leaded glass windows that were overgrown with ivy, were stripped and repaired to their original state, which allowed the space to be soaked with soft daylight once again. A neutral paint palette for the walls and ceilings kept the background easy going so the ornate details could be appreciated but subtle, and allowed the clients identity to create a new layer. The living area is characterised by key statement pieces that define the places to play; the bar, the dining and the lounge. A creamy honed marble with a deep grey vein adds drama to the kitchen and bar, but the custom designed 8 person dining table is the life of the party. It is an entertainers piece made of mosaic tile and gives off energetic bursts of colour in tones of mint and orange.

kitchen design studio34 south haarlem residence interior design vintage wood herringbone marble kitchen styling flos lamp
hotel design studio34 south haarlem residence interior design vintage wood herringbone floor lounge room gubi muuto morentz

The lounge room reflects the play between night and day. Soft fabric furniture in light colours are contrasted with an original black marble fireplace; and a bronze, claw foot vintage table is the wild night piece. Metal and enamel vintage lighting pieces add a surprising contrast to the delicate ceiling rose features. 

The lounge room reflects the play between night and day. Soft fabric furniture in light colours are contrasted with an original black marble fireplace; and a bronze, claw foot vintage table is the wild night piece. Metal and enamel vintage lighting pieces add a surprising contrast to the delicate ceiling rose features. The lower floor is where the family has their private spaces. Each room is personalised yet continues the playful narrative.

The lounge room reflects the play between night and day. Soft fabric furniture in light colours are contrasted with an original black marble fireplace; and a bronze, claw foot vintage table is the wild night piece. Metal and enamel vintage lighting pieces add a surprising contrast to the delicate ceiling rose features. The lower floor is where the family has their private spaces. Each room is personalised yet continues the playful narrative.

The lounge room reflects the play between night and day. Soft fabric furniture in light colours are contrasted with an original black marble fireplace; and a bronze, claw foot vintage table is the wild night piece. Metal and enamel vintage lighting pieces add a surprising contrast to the delicate ceiling rose features. The lower floor is where the family has their private spaces. Each room is personalised yet continues the playful narrative.

bathroom design studio 34 south haarlem residence interior design colour tile bathroom wood floor
studio34 south haarlem residence interior design vintage lighting
studio34 south haarlem residence interior design vintage lighting green
studio34 south haarlem residence interior design vintage wood herringbone floor tile table
studio34 south haarlem residence interior design oak shelving styling marble kitchen
house design studio34 south haarlem residence interior design dutch architecture
bedroom design studio 34 south rattan atelier areti green vintage velvet curtain
childrens bedroom design studio 34 south wallpaper colour leopard
bathroom design studio 34 south blue bold concrete arch mirror brass
childrens bedroom design studio 34 south colour boy

Photography by Nina van Ewijk.

Photography by Nina van Ewijk.

More projects

- MisterDesign -Hospitality & New brand creation

- Pompen & Verlouw -Hospitality & New brand creation

- Cut Throat Kitchen -Hospitality & Retail

- In construction -Rozengracht Penthouse - Multi residential

- In construction -Watergrafsmeer Residential

 

 

 

hello@studio34south.com
+31 6 52 82 55 33

Lauriergracht 116 S3
1016RR Amsterdam
The Netherlands           

GENERAL TERMS & CONDITIONS

DNR 2011 RULES

PRIVACY STATEMENT

© 2019 Studio 34 South. All rights reserved.